Accoya® Online

Accoya duurzaamheid

Accoya

Van duurzame bronnen

Al het Accoya®-hout is vervaardigd uit goed beheerde duurzame bronnen, inclusief FSC, PEFC & andere regionaal gecertificeerde houtsoorten.

Niet-toxisch

Accoya® wood is niet giftig. Het gedeponeerde acetylatieproces dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van Accoya® voegt niets toe aan het hout dat er niet reeds van nature in aanwezig was en beschermt zo het milieu van de schadelijke effecten van gif in behandelingen dat in de bodem lekt. Dit betekent ook dat Accoya®-hout veilig opnieuw gebruikt en gerecycled kan worden.

Hout met een natuurlijke schoonheid

Accoya® hout creëert mooie en duurzame mogelijkheden, zelfs bij de meest veeleisende toepassingen. Niet alleen is de duurzaamheid ervan bewezen, het is ook zo dat het zijn voorkomen behoudt, waardoor het minder frequent onderhouden moet worden dan de meeste andere oplossingen. Dit geeft bijkomende geruststelling aan fabrikanten, architecten, mensen die bestekken opstellen, aannemers alsook eigenaars en maakt van Accoya® de ideale keuze voor een uiteenlopend gamma aan buitentoepassingen.

Duurzaam Accoya

Constante voorraad

Al het Accoya® hout wordt vervaardigd uit overvloedig beschikbare en snelgroeiende bronnen zoals Radiata Pine. Radiata Pine produceert 28 kubieke meter per hectare per jaar. Ter vergelijking: bamboe produceert 11 kubieke meter per hectare per jaar en teak produceert 6 kubieke meter.

100% recyclebaar

Omdat Accoya® geen toxische chemicaliën bevat, is het volledig herbruikbaar en recycleerbaar. Uiteraard wordt hergebruik steeds verkozen, maar Accoya®hout mag veilig gecomposteerd of verbrand worden voor bio-energie.

Koolstofvoetafdruk

Accoya® is een milieuvriendelijk alternatief voor koolstofverslindende bouwmaterialen als staal, beton en aluminium. In vele toepassingen heeft het een veel langere levensduur. 

U bevindt zich hier: Home Over Accoya® Duurzaamheid
Boogaerdt Hout | LinkedIn
Boogaerdt Hout | Twitter