Accoya hout

Accoya hout heeft uitzonderlijke prestaties. Accoya®, dat vervaardigd wordt uit duurzaam zachthout, ondergaat een gedeponeerd, niet toxisch acetylatieproces dat het hout blijvend wijzigt tot in de kern. Het resultaat: milieuvriendelijk massief hout met een hoge duurzaamheid, dimensionele stabiliteit en schoonheid dat gelijkwaardig of zelfs beter is dan het beste tropische hardhout. De kwaliteit van Accoya® wordt gecontroleerd door middel van twee laboratoriumproeven. Daardoor kunnen gebruikers van Accoya® absoluut vertrouwen op de duurzaamheid op een wijze die voorheen niet mogelijk was.

Het duurzaamste hout ter wereld dat bovengronds 50 jaar en in grond- watercontact 25 jaar of langer stand houdt. Het zwel- en krimpgedrag is met ten minste 75 % afgenomen. Ramen en deuren openen en sluiten het gehele jaar moeiteloos. Verf en lak gaan 3 tot 4 maal langer mee, waardoor de onderhoudskosten sterk gereduceerd worden.

50 jaar garantie Lage impact op het milieu InsectenbestendigZeer duurzaam

Bekijk alle voordelen

Uitstekend te verwerken

Accoya hout is gemakkelijk machinaal en handmatig te bewerken en geeft géén extra uitdagingen voor houtverwerkers en eindgebruikers. Wanneer Accoya hout wordt gezaagd of geprofileerd kunnen dus nooit houtoppervlakten bloot komen te liggen die niet geacetyleerd zijn. Hierdoor is het niet nodig dergelijke oppervlakten met milieuonvriendelijke middelen extra te beschermen, zoals dat bij de zogenaamde envelopbehandelingen wel noodzakelijk is.

Maatwerkopties Tal van afwerkingen Weinig onderhoud Ideaal voor coatings

Accoya hout Burgers Zoo

Natuurlijke schoonheid van hout

Accoya hout is niet giftig. Het gedeponeerde acetylatieproces dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van Accoya® voegt niets toe aan het hout dat er niet reeds van nature in aanwezig was en beschermt zo het milieu van de schadelijke effecten van gif in behandelingen dat in de bodem lekt. Dit betekent ook dat Accoya hout veilig opnieuw gebruikt en gerecycled kan worden.

Natuurlijk hout Wereldwijde accreditatiesDuurzaam ingekocht Lage Co2 uitstoot

Uitkijktoren Pompejus Accoya

Bron: Accsys Group /Accoya®

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.