Duurzaamheid

Al het Accoya® hout is vervaardigd uit goed beheerde duurzame bronnen, inclusief FSC® (FSC-C021732), PEFC™ (PEFC/30-31-024) & andere regionaal gecertificeerde houtsoorten.

Niet-toxisch

Accoya® hout is niet giftig. Het gedeponeerde acetylatieproces dat gebruikt wordt voor het vervaardigen van Accoya® voegt niets toe aan het hout dat er niet reeds van nature in aanwezig was en beschermt zo het milieu van de schadelijke effecten van gif in behandelingen dat in de bodem lekt. Dit betekent ook dat Accoya® hout veilig opnieuw gebruikt en gerecycled kan worden.

Hout met een natuurlijke schoonheid

Accoya® hout creëert mooie en duurzame mogelijkheden, zelfs bij de meest veeleisende toepassingen. Niet alleen is de duurzaamheid ervan bewezen, het is ook zo dat het zijn voorkomen behoudt, waardoor het minder frequent onderhouden moet worden dan de meeste andere oplossingen. Dit geeft bijkomende geruststelling aan fabrikanten, architecten, mensen die bestekken opstellen, aannemers als ook eigenaars en maakt van Accoya® hout de ideale keuze voor een uiteenlopend gamma aan buitentoepassingen.

Natuurlijk hout Duurzaam ingekocht Niet giftig Lange levensduur

Accoya hout Burgers Zoo

Constante voorraad

Al het Accoya® hout wordt vervaardigd uit overvloedig beschikbare en snelgroeiende bronnen zoals Radiata Pine. Radiata Pine produceert 28 kubieke meter per hectare per jaar. Ter vergelijking: bamboe produceert 11 kubieke meter per hectare per jaar en teak produceert 6 kubieke meter.

100% recyclebaar

Omdat Accoya®hout geen toxische chemicaliën bevat, is het volledig herbruikbaar en recycleerbaar. Uiteraard wordt hergebruik steeds verkozen, maar Accoya® hout mag veilig gecomposteerd of verbrand worden voor bio-energie.

Lage impact op het milieu Wereldwijde accreditaties Lage Co2 uitstoot Insectenbestendig

Circulair bouwen

Een transitie naar een biobased economie gebaseerd op breed voorradige en makkelijk recyclebare hernieuwbare grondstoffen is essentieel. Deze kan alleen worden bewerkstelligd als deze materialen dezelfde prestaties kunnen leveren als de beste synthetische materialen.

Zou het niet geweldig zijn als er een nieuw natuurlijk bouwmateriaal ter beschikking zou komen dat alle positieve aspecten van duurzaam hout – hernieuwbaar, sterkte, schoonheid, COopslag – zou kunnen combineren zonder de bekende nadelen zoals variabele kwaliteit, beperkte stabiliteit en levensduur?

Stelt u eens een revolutionair materiaal voor dat CO2 neutraal is over de gehele levenscyclus en uitstekend gerecycled kan worden. Stelt u eens een materiaal voor dat zelfs als het gewoon bij het afval belandt 100% biologisch afbreekbaar is en daarmee naadloos past in de Cradle to Cradle (C2C) concept en de circulaire economie. Het komt dan ook niet als een verrassing dat Accoya® hout sinds 2010 C2C goud is, voor Material ‘health’ zelfs C2C Platinum, de allerhoogste score mogelijk. Met de uitvinding van Accoya® hout kan de transitie naar biobased circulaire economie daadwerkelijk worden gerealiseerd.

  • Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.