Gevelbekleding Woonwijk Almere

In Almere vlakbij het water van het IJmeer en in de duinen is een compleet nieuwe woonwijk gebouwd. Hier zijn de gevelbekleding, schuren en het kozijnhout volledig van Accoya® gemaakt. Boogaerdt Hout heeft het ruwe hout geleverd voor de gevelapplicaties, kozijnen en deuren. Naast de huizen zijn ook de schuren opgebouwd uit Accoya®. De firma Flow Gevelapplicaties heeft in samenwerking met XL Wood de installatie verzorgd van de geveldelen. De Accoya® kozijnen zijn verzorgd door Timmerfabriek Doornebal.

Er is voor Accoya® gekozen vanwege de uitstekende duurzaamheid en het “groene” karakter van deze mooie houtsoort. Het project is gelegen in een bosrijke omgeving in Almere dicht bij de duinen. Hierdoor woont de bewoner in een boomrijke omgeving, maar ervaart hij/zij het ultieme gevoel van de duinen.

 

Architect, Evert Kolpa

Het project genaamd Boomrijk is ontworpen door Evert Kolpa, architect en mede-oprichter bij van Van Bergen Kolpa Architecten. Hij vertelt: “De woningen passen precies bij een boslandschap. Zo is het dak als een bladerdak ontworpen, met bladvormige dakpannen in de kleuren van de herfst. Die kleuren zijn speciaal voor Boomrijk ontworpen. De gevel lijkt met zijn dikke, grove steen op de bast van een boom. Wonen in een bos gaat over hout. Dit wilden we terug laten komen in het aangezicht van de woningen. Daarom zijn de kozijnen en overige delen van de gevel van fijn, licht, duurzaam Accoya® hout waarvan de houtstructuur zichtbaar is. Het is een prachtige, natuurlijke combinatie.”

Bron: Duin.nl

Accoya Boomrijk